top of page

Her Sakallı Dedeniz Değildir!

Güncelleme tarihi: 4 Ara 2020


Veteriner Hekim

Türkiye'de yaşadığımız malum. Burada hiç bir şey sizi şaşırtmamalı. Eğer bir hayvanınız varsa bir veteriner hekiminiz de olmalı. Ancak yine de bazı şeyleri kontrol etmekte fayda var.

Sadece klinik sahibinin değil, hayvanınıza bakan kişinin de diploması olduğuna emin olun. Klinikteki teknisyenler, diğer işlerle uğraşanların bile muayene, aşı yaptıklarına şahit oldum. Özellikle klinik dışına gidilmesi gereken durumlarda üzerine önlük geçirmiş kişi gelebilir.

Peki ne yapmalı? İlk tanıştığınızda diplomasını görmek istediğinizi söyleyebilirsiniz.

Birden fazla kişi de çalışıyor olsa da kaşelerde veteriner hekimin adı soyadı diploma numarası ve çalıştığı kliniğin adı bulunmalıdır. Sadece kliniği adı ve telefon numarası bulunan kaşeler, vergi bilgilerinin bulunduğu kaşeler sizde şüphe uyandırsın. Aşı karnelerine veteriner hekim kaşesi basılması zorunludur. Hatta uygulama yapan kişinin olması zorunludur.

Bir başka dikkat edilmesi gereken nokta reçetedir. Reçetelerde Kliniğin ruhsat numarası, adresi, Veteriner hekimin Veteriner Hekimler Odası Kayıt numarasını içeren kaşe kullanılmıyorsa orayı tekrardan gözden geçirin.

Hayvanınıza gerçekten bir veteriner hekim baktığından emin olun!


42 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Pire Alerjisi

Kedilerde ve köpeklerde üzerilerinde pire olduğunda gösterdikleri rahatsızlıklar bireyden bireye değişir. Bu kadar farklı tepki göstermelerinin nedenlerinden bir de pire ısırığına karşı alerjilerinin

bottom of page